expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

vineri, 25 ianuarie 2013

Despre produsele cu preturi exagerate

Buna, ladies!


Astazi as vrea sa discutam putin despre cateva produse care ne provoaca mici atacuri de cord cand le zarim, dar si cand aruncam ochii spre pret. O matusa de-a mea ii spunea mereu mamei ca, atunci cand intru intr-un magazin, pun mana pe obiectul cel mai scump de acolo. Not a very good thing to do, caci pe vremea aceea eram in liceu, cu bani de buzunar de la mama. Intre timp mi-am modificat putin perceptia asupra lumii. Poate ca postarile etichetate 'shopping' m-ar putea contrazice... Dar oricate haul-uri ati vazut pe blogul acesta, sa stiti ca fiecare produs e cercetat inainte, citesc o multime de review-uri despre gama/nuanta dorita si aleg magazinul cu cel mai mic pret.

Si ca sa intelegeti cam ce inteleg eu prin produse overpriced, haideti sa va dau cateva exemple:

Guerlain Meteorites Voyage 8 g, 104 lire

Da, arata de parca l-au desenat zanele, dar oare nu poate fi inlocuit cu un produs mai accesibil si poate chiar mai eficient? Eu cred ca da. Iar daca va intrebati ce este, va raspund eu: o pudra de fixare a machiajului.

Dior Addict Lip Glow, 32 dolari
Daca investiti intr-un produs al casei Dior, eu zic sa cumparati un ruj, un iluminator, un bronzer (pentru care si sunt faimosi). Un balsam de buze bun gasim si pe iHberb.

Dolce & Gabana Ultra Shine lipgloss, Clear, 29 dolari
Daca va doriti un lipgloss de marca, optati pentru o culoare sau/si o textura unica, aspecte pe care poate nu le regasiti la brandurile mai blande cu portofelul. Un produs incolor va fi mult mai usor de gasit printre produsele de tip drugstore.

La Mer Lipbalm, 50 dolari
Aici nu vorbim de faimoasa crema, care poate ca isi merita banii, din prisma ingredientelor pe care le contine. Vorbim de un lipbalm de 50 de dolari, care nici macar prin ambalaj nu impresioneaza.

Anastasia brow gel, Clear, 21 dolari
Tineti cont, nu luam in discutie fardurile de sprancene care au consacrat-o. Am si eu un set si deja mi-e frica de ziua cand se va termina. Vorbim de o mascara incolora, de fixare. Pe care sunt convinsa ca o gasim si pe la Maybelline, Bourjois etc.

Toate companiile cosmetice infatisate mai sus au, cu siguranta, produse care merita banii si care ar aduce un real aport la look-ul nostru. Eu stiu sigur ca am un wishlist destul de lung, presarat cu numele mentionate in paragrafele anterioare. Dar ei marketeaza de multe ori si produse comune, intr-un ambalaj care poate ne fura ochii si ne pune respiratia pe hold, fara argumentele reale si fara a fi produse vitale, care fac diferenta. Important este ca noi sa recunoastem diferenta si sa ne cernem putin lista de dorinte, pentru a investi cu adevarat banii in achizitii inteligente.

Dupa cum ati putut obseva, nu am inclus produse de ingrijire a pielii, pentru ca aici lucrurile sunt foarte subiective. In plus, exista cateva mici comori de makeup si skincare care isi merita investitia: o crema/un serum bine formulat, o crema cu protectie solara 'asortata' cu specificul tenului, un primer bun de pleoape, un anticearcan reusit s.a.

Marturisesc ca m-am blocat la cinci exemple, voi ce propuneri mai aveti pentru galeria produselor cu pret exagerat? Ce produse scumpe ati cumparat si v-au dezamagit? Do share!

Sa aveti o zi minunata,

Alice

31 de comentarii:


  1. Dezamagitor a fost: rujuri de la MAC, D&G, Illamasqua -4 Color Liquid Metal Palette, Guerlain- Ecrin 6 Couleurs 66.

    Cam atita este care nu meritau bani, cit au costat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai incercat ceva branduri mari! Experienta mea se limiteaza la rujurile MAC, cele pe care le am eu imi plac. Am mai incercat o oja de la Dior, care mi s-a parut odioasa, se aplica groaznic. Astazi primesc si eu doua produse Illamasqua, sper sa merite banii.

      Ștergere
  2. Sa fiu sincera, n-am niciun produs high-end in toata colectia mea de machiaje sau produse de ingrijire a pielii. Intotdeauna am gasit produse accesibile ca pret care sa-mi satisfaca nevoile pe deplin. Cred ca cel mai scump produs al meu in materie de skin care este exfoliantul de la Paula's, iar ca farduri... paletele Sigma. Oje scumpe nu cumpar pentru ca stiu sigur ca voi gasi dupe-uri ieftine pe la Essence sau Catrice.
    Poate ca e o prostie, insa mi-e si teama sa investesc in produse high-end pentru ca nu vreau sa fiu dezamagita. Chit ca ar avea numai review-uri bune, daca e bun pt altcineva nu inseamna ca e bun si pt mine. Prefer sa-mi pazesc portofelul decat sa plang dupa banii si sa stau cu produsul pe rafpt fara sa-l folosesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am mai scapat in cate un ruj, fard, fond de ten, dar pe oje nu as da in nici un caz 100 de lei sau mai mult. Pe ingrijirea pielii pun mare pret, mi se pare vital sa am un ten ok, inainte sa impodobesc cu farduri si alte alea.

      Ștergere
    2. Luna asta am investit in produse de piele mai scumpe si deocamdata nu regret decizia, se vede diferenta.
      In ceea ce priveste machiajul un fond de ten mai scumput chiar face diferenta, sta de dimineata pana seara unde il pun, plus ca nu arata ca o masca.
      Cea mai scumpa paleta este Nude'Tude si inca nu regret decizia, aproape ca am ajuns la pan cu unele nuante.

      Ștergere
  3. da , mai sunt si altele , eu am un luciu de buze care costa 170 de lei la Sephora , nu l-am cumparat , mi l-a dat o prietena ...:( , este un luciu bun , dar ...mai sunt si altele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aoleu, dar ce prietena generoasa! 170 pe un luciu e chiar extrem de mult.

      Ștergere
  4. In mare parte sunt de acord cu alegerile tale. Hai sa-ti spun ce m-a dezamagit si pe mine: rujul YSL (poate doar nuanta pe care o am eu se aduna asa ciudat in ridurile buzei si le arata mai uscate decat sunt, habar n-am), o paleta de farduri de la Dior din colectia Detective (pietroase si pline de sclipici- am primit-o, altfel nu-mi luam asa ceva), parfumul Gucci Guilty pentru ca pe pielea mea nu rezista mult timp mirosul, cremele de corp scumpe care fac parte din seturile parfumurilor (e adevarat, miros incredibil de bine, persista, numai ca nu as da asa multi bani pe ele, in seturi sunt mai ieftine, dar cumparate individual...), primer-ul de ochi de la MAC care pentru mine a fost inedficient. As indrazni sa zic si de oje precum Chanel, Dior si altele, dar n-am niciuna si nu stiu daca intr-adevar sunt atat de bune incat sa se justifice pretul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dat exemple foarte bune, eu nu am farduri Dior, dar asa le-am simtit si eu la swatch. Guilty mirose ciudat pe mine, a sapun parca. Cremele de corp scumpe pot fi usor inlocuite cu unt de corp, eu chiar nu ma complic cu seturi din acelea, parfumul e singurul care ma intereseaza. Ca primer din ochi am incercat doar TFSI si nu voi renunta prea curand la produsul acesta.

      Cat despre ojele Chanel, o groaza de tipe pe Youtube spun cu gura lor ca nu rezista deloc pe unghii, dar ca le cumpara pentru nuantele frumoase. Adevarat, conteaza nuanta, dar cred ca de multe ori putem gasi alternative mai ieftine.

      Singurul produs care ma face curioasa din cele enumerate mai sus este rujul YSL, imi doresc cu ardoare unul si sper sa nu nimeresc nuanta pe care o ai tu, eu si-asa am buzele uscate.

      Ștergere
    2. Vezi ca Douglas are niste oje in colectie, toate dupe-uri dupa Chanel, deci daca vreau oje scumpe doar pt nuanta, m-as uita la alea :D

      Ștergere
  5. M-ai cam atacat cu pudra Guerlain în capătul listei :)) Am scris și eu despre perle. Da, prețul pudrei mi se pare cam mare, dar tind să cred că aș sa banii pe ea, la un moment dat. Pentru că are review-uri foarte bune și pentru că viața e scurtă :)
    Da, de multe ori poate nu se justifică prețul și apar alternative. Dar, aici e buba. Apar alternative, la produsele "icon" nu există deja. Aș da ca exemplu Peridot de la Chanel, oja care a făcut înconjurul brandurilor. Înainte să scoată ei nuanța, nu o mai avea cineva, acum e câte un dupe la aproape fiecare colț de stradă.
    Nu cred că mai am produse de makeup sau îngrijire pe care nu aș da banii și le-aș considera exagerat de scumpe, în momentul ăsta. Cumva am început să înțeleg că pe lângă produsul propriu-zis, primești la pachet și o stare, o emoție, un branding. E un întreg pachet pe care-l iei o dată cu un blush sau un fard.
    Aș mai spune că un preț exagerat este o noțiune relativă. Pentru că aș putea considera și 10 lei un preț exagerat pentru ceva ce nu-și face treaba.
    Am și eu produse pe care nu aș da banii la un brand de lux - oje, creioane de buze, balsam de buze. Produse la care există sute de alternative mai ieftine și care nu fac cu adevărat diferența. Nu mi-aș lua nici scrub de la Chanel, de exemplu. Sau un gel de duș cu aroma parfumului preferat, deși am avut diverse până acum, în pachete cadou. Dar pe fond de ten, pudre cu adevărat speciale, farduri de obraz și farduri de pleoape sau rimeluri... Da, probabil m-ar convinge să nu iau 3 mai ieftine și să-mi iau unul mai scump :)
    P.S.: Scuze de polologhie, nu mi-am propus să scriu un articol sub articolul tău, crede-mă pe cuvânt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Guerlain e vedeta astazi in blogosfera :)). Am vazut produsul tau, pe acela l-am ochit si eu prin Sephora sau pe Feelunique, dar cel expus de mine e cu un pret mult mai mare, iti mai cumperi o mascara si un ruj de la ei de banii aia. Si singura diferenta majora este ca acesta e chipurile 'travel friendly', ca e pudra presata.

      Eu nu la dupe-uri ma refeream, ci la produse care nu arata musai la fel si care nu au iesit dupa exemplul unui produs icon (un balsam de buze bun poate exista si la alte branduri decat dior), dar care se comporta cam la fel si ofera aceleasi beneficii utilizatorului. Sincera sa fiu, nu as da 100 si ceva de lire pe un produs, mai ales daca exista versiuni ale lui (chiar de la aceeasi firma), care costa 30-35 de lire. Si nu e vorba ca prefer doar produse de mass market, chiar nu e asa, imi fug ochii in Sephora dupa tot si toate, dar incerc sa ma calibrez si sa aleg, din multitudinea de oferte, pe aceea mai echilibrata. Eu zic ca mereu gasim variante.

      Si sunt de acord cu povestea care 'imbraca' anumite produse, de asta cumpar eu rujuri si blush-uri ca descreierata. Dar uneori brandul vinde doar atat, povestea, produsul marketat nu se distinge cu nimic si nu isi merita investitia. Vorba ta... scrub de la Chanel... nu ii vad rostul.

      Cat despre acele produse cu adevarat speciale, ai ghicit cumva subiectul unui articol viitor, in care voi incuraja la mici retineri de la produse de 5-10-50 de lei, pentru a economisi si a cumpara un produs cu adevarat bun. Am si zis in postarea asta, pentru un fond de ten, un rimel si especially pentru produse de ingrijire chiar sfatuiesc cititoarele sa cheltuie bani, acolo e baza.

      Ștergere
    2. Și mai e ceva...afinități :) Dacă ești clientă fidelă a unui brand, vei da bani pe un produs nou, oricât ar costa.
      Exemplu cu dupe-urile se referea la faptul că produsele caselor mari au ceva în plus de multe ori, ceva ce nu găsești altundeva, deci de aici și dorința de a plăti prețul.
      Strategia MAC e să creeze ediții limitate, să convingă consumatorul că îi aduce ceva nou, nemaiîntâlnit, nemaipomenit, nemaivăzut, pe care îl poate lua doar ACUM, altfel dispare. Și le merge :) Nu zic că nu au și produse bune, dar unele dintre produsele lor șchiapătă, la fel ca la orice alt brand, drugstore sau beauty counter. Nu ai cum să ai produse perfecte cap-coadă. De fapt, nu există produse perfecte :) Doar potrivite și ..afinități.

      Ștergere
    3. I agree, eu chiar am afinitate pentru cateva branduri, se si vede aici pe blog.

      Si am inteleg ce ai zis de dupe-uri, spuneam doar ca nu la asta m-am referit eu in postare. Uite, pentru rujul MAC cumparat de mine, Vegas Volt, exista dupe... Revlon Coral Berry. Le am pe amandoua, sigur nu sunt identice. Deci inteleg ce zici. Dar daca vorbim de un gloss incolor sau de un balsam, nu mi se pare ca vorbim de un produs atat de unic, incat sa merite atatia bani.

      Asa e, exista produse potrivite si produse de umplutura la fiecare brand, e important sa alegem rational.

      Ștergere
    4. Păi crezi că brandurile, mai ales cele de lux sau high end, vor neapărat să scoată pe piață produse...hai să le zicem comune? Însă consumatorii - probabil snobi de multe ori - cer. Și pentru a le satisface nevoile, le oferă. :)

      Ștergere
    5. Asa e, unii consumatori chiar nu fac diferenta intre un produs absolut comun si o piesa de colectie, punand pret doar pe brand. Acum e la latitudinea fiecaruia cum isi cheltuie banii, dar in economia noastra putina cumpatare nu strica.

      Ștergere
    6. Sa imi fie cu iertare, dar Peridot e oribila. Arata ca o musca din aia mare si urata. Sorry :">

      Ștergere
  6. Despre balsamul de buze de la La Mer am auzit fooooarte multe lucruri bune, insa sunt de acord cu tine referitor la cel de la Dior.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu zic musai ca nu e bun, dar pot exista alte produse care merita mai mult cei 50 de dolari. E, cum sa ii zic, o chestiune de prioritati. Eu as banii aia pe un fond de ten, un blush, o crema foarte buna de fata. Ca sa nu mai zic ca e in cutiuta si nu e prea igienic.

      Ștergere
  7. Nu stiu de ce nu apare comentariul meu, poate pentru ca am scris de pe telefon :)
    Te contrazic putin cu brow gelul de la Anastasia, mie imi place mult si este cel mai bun din tot ce am incercat pana acum. Iar daca ai niste sprancene neascultatoare le aseaza frumos. Bine, nici nu am avut de la Maybelline sau Bourjois ca sa le stiu pretul si efectele, de fapt nici nu prea stiu ce produse pentru sprancene au.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca n-am primit nici o notificare pana acum, deci probabil s-a pierdut pe drum. Accept contraargumentul tau, cred ca am uitat sa mentionez ca, atunci cand vorbim de o portiune care ne obsedeaza nitel si ne da batai de cap (sprancene, cearcane), investitiile automat cresc. Ii punem o steluta brow gel-ului de la Anastasia atunci :) Si apropo, abia am vazut un video de la Pixiwoo, unde recomandau brow gel-ul de la MeMeMe, e vorba tot de unul cu pigment. Arch Angel se numeste.

      Ștergere
    2. Da, cam asa este, eu sunt cam obsedata de sprancene :).Daca nu ma insel parca l-am vazut si pe cel de la Anastasia intr-un video de-al lor.
      Tentant si cel de la MeMeMe.

      Ștergere
    3. Tu ai sprancene frumoase, buze frumoase, n-ai pentru ce sa iti faci griji :D Obsesia mea principala tine de fardurile de obraz, la un moment dat chiar o luasem razna.

      Ștergere
  8. eu am avut Guerlain Meteorites ,pe mine personal nu m-au impresionat deloc si prin urmare-cadou mai departe. am avut fdt guerlain parure , superb.cremele estee lauder nu imi plac,lipicoase,fara rezultate.fdt sunt bune si multe altele.rujul MAC -no,no [ptr mine],nu mi-a placut.Mascara YSL e nr 1, cea mai buna ever!am folosit si sisley, kanebo,talika,etc.unele sunt bune,unele nu.produse si produse.cred ca fiecare brand are produse-vedete,cateva.pupppppp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia uite o cunoscatoare, m-ai ametit de tot! :)) Eu am fost incantata de mascara si rujuri Estee Lauder, imi plac cele doua rujuri MAC pe care le am, am avut un fond de ten de la Givenchy - groaznic! (i-am uitat numele). De la YSL am wishlist-ul cat o zi de post si tot asa :)

      Ștergere
  9. Va rog nu dati cu pietre dar eu mi am luat balsamul de buze de la dior:)))
    M am gandit f mult, am citit review-uri de pe make up alley si depe bloguri, avesm 20% reducere la sephora (a fost cam 100 lei) si... il ador! Cd se va termina planuiesc sa imi iau altul (tot cu reducere).
    Nu prea foloseam lip balm inainte, nu prea suportam gusturile, mirosurile - asta e putin mentolat, are o culoare superba, cum zicea o fata de mai sus - cd il folosesc imi da o stare speciala, de bine, imi transmite emotie.
    Precizez ca nu am terminat decat un lip balm in viata mea (si a durat cam 2 ani) - cel albastru de la apivita. Nu sunt o fata care se da tot la 5 min cu balsam de buze asa ca prefer sa am unul si bun (nu ca nu as avea inca 10 ieftine prin frigider:)) - acolo le tin:).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Macar ai prins o reducere destul de consistenta. Vezi, e vorba de prioritati, daca aveai nevoie de un produs care sa te impulsioneze sa il folosesti cat mai des, a facut sens achizitia asta. Cat despre acelea zece din frigider... nici asa nu e bine, sunt sigura ca se simt neglijate :D Glumesc, cred ca fiecare femeie are o carca de gloss-uri si balsamuri prin geanta si prin casa.

      Ștergere
    2. Exact ai sesizat perfect ideea - ma face sa l folosesc mai des si atunci buzele mele sunt fericite.
      Eu nu pot da bani multi pe mascara, am avut si dior, si ysl, si clinique (care e putin mai ieftin) si EL. Ei bine, nu mi se pare ca merita banii si Maybeline si l'oreal fac acelasi lucru dar pe bani mai putini!

      Ștergere
    3. Well, happy lips are a must! :D

      Asa sunt si eu cu mascara, de fapt chiar astazi am recumparat 2000 Calorie de la Max Factor, care e holy grail pentru mine. Ma tenteaza Smoky Lash de la MUFE, dar ar fi doar un rasfat, clar nu am nevoie de el in mod deosebit.

      Ștergere
  10. Mda, eu am avut meteoriti de la Guerlain, nu cei din poza, o varianta mai veche, si am fost extrem de dezamagita de ei. :|

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am testat chiar versiunea asta in magazin, mai devreme astazi. Nu m-a impresionat, sincera sa fiu.

      Ștergere