expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

marți, 19 august 2014

Despre oameni 'cinstiti'

Hello, ladies!


Astazi intrerupem programul obisnuit pentru a va povesti o intamplare - nu ma plang, e un act de revolta si vreau sa va avertizez si pe voi sa preintampinati o astfel de situatie.
Yep

Acum vreo luna si ceva mama a stat internata in spital pentru o operatie destul de grava, care a solicitat anestezie totala. Dupa interventie i-a fost repartizat un pat la reanimare, departe de cei dragi, impreuna cu alti suferinzi. A fost transferata mai apoi intr-un salon independent, unde a putut fi langa familie. Nimic deosebit pana acum. Fast forward cateva saptamani dupa, ii vine factura la telefon. Si afla ca are de platit de vreo 3-4 ori mai mult decat de obicei, de ordinul sutelor de lei. Cere desfasuratorul si afla ca, in perioada de dupa operatie, cineva i-a umblat prin lucruri si i-a vorbit ore intregi - fara exagerare - de pe telefonul sau. Ceea ce inseamna ca un 'om' a vazut-o intinsa acolo inconstienta si s-a gandit 'Hei, asta e sansa mea sa discut o ora cu iubitul/verisoara din Spania!'. Ma scuzati, numai mie mi se pare halucinant? Bine ca s-au limitat la telefon, totusi.

Trecand peste momentul de soc initial, ce trebuie sa concluzionam noi din aceasta intamplare? Ca in situatii de maxima vulnerabilitate este vital sa ne luam niste masuri de precautie. Configurati un cod pin complicat sau o parola si inchideti telefonul. Lasati mobilul la rude, impreuna cu banii si actele importante. Nu aveti prea multa incredere in persoanele din jur, desi se arata binevoitoare.

E trist ca trebuie sa ne protejam asa, dar iata ca se dovedeste a fi necesar. Atat pentru astazi, aveti grija de voi!

Xo,

Alice

18 comentarii:

  1. Absolut incredibil, cata nesimtitire, asa ceva inca nu am auzit. Imi pare rau de tot ce sa intamplat cu mama ta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, nu stiu daca e mai trist sa banuim colegii de salon sau asistentele... Multumesc, Andrea!

      Ștergere
  2. Bună. Pot să te întreb la ce spital şi ce secţie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, este vorba de un spital din Iasi. Cum eu incerc sa o conving pe mama sa actioneze legal, ma abtin inca de la mai multe detalii.

      Ștergere
  3. ingrozitor si cata lipsa de decenta din partea acelor persoane. sper sa poti descoperi cu ajutorul numerelor cine sunt, astfel incat sa vezi cine a facut magaria asta.
    sper ca mama ta se simte bine acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu zic sa depuneti o plangere ceva, e ceva foarte urat. Daca mama ta a fost la terapie intensiva, dupa operatie, doar personalul medical putea folosi telefonul, gen vreo infirmiera sau vreo doamna doctor, ca nici ele nu se abtin de la magarii. Fa o plangere catre spital, chiar la Politie, pana la urma e furt, tu ai platit niste bani de la tine pentru moftul altcuiva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu tine si chiar vreau s-o conving sa facem ceva in acest sens.

      Ștergere
  5. Trist ca unii oameni au ajuns asa... "Trist" e un cuvant bland, primul care imi vine in minte. Nici nu stiu care ar fi cel mai indicat cuvant care sa fie definitoriu pentru o astfel de situatie! Poate "josnicie".
    Sper ca se recuperarea decurge bine, multa sanatate ii doresc mamei tale!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    P.S. Ma gandesc ca un alt pacient, fiind la Terapie intensiva, nu prea avea cum sa foloseasca un telefon - in acea stare. Tare ma tem ca cineva din personalul spitalului a facut asta! ;(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de ganduri bune, vom vedea convorbirile detaliate si vom evalua situatia. Oricine ar fi, cred ca apelativul 'josnic' chiar i se potriveste. Te pup!

      Ștergere
  6. Doamne fereste! Nu pot sa cred ca au ajuns in halul asta, chiar mi se pare ireal...

    RăspundețiȘtergere
  7. Este revoltator si rusinos :( chiar imi pare rau pentru ce vi s-a intamplat! Hugs

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu imi vine sa cred :(. Ma socheaza astfel de nesimtiti.. la fel ca si tipa aia din Ucraina care isi pusese poze cu machiaje realizate cu unele dintre cosmeticele victimelor.. Doamne fereste!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut si eu stirea aceea, refuz sa cred ca i-a trecut prin cap asa ceva!

      Ștergere