expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

marți, 3 decembrie 2013

Frustrari de capitala - ep. 1

Nu ca ar fi mai speciale ca-s de Bucuresti, doar ca aici s-au petrecut. Sa incepem, zic.
Here's a kitty picture
Daca ai peste 30 de ani si te saruti cu zgomot din minut in minut la coada la oficiul postal, cred ca trebuie sa iti schimbi prioritatile. Toti am fost acolo, indragostiti si aproape lipiti unul de celalalt in fiecare secunda. Dar zau ca e ok sa va desprindeti daca in fata voastra sunt 10 oameni care isi dau ochii peste cap si ofteaza de nervi dupa fiecare tzoc aplicat pe buzele 'iubitei'. Am schimbat priviri pline de sincera empatie impreuna cu ai mei colegi de suferinta, nu eram singura dispusa sa va separ in colturi opuse ale cladirii. Also, e in regula sa nu te dai cu blush roz aprins pana la tample, am verificat. Ca tot scriu asta pe un blog de beauty, right?

Daca mergi in Kaufland in week-end e aproape imposibil sa nu te calce un carucior de cumparaturi pe degetul mic, sau sa te imbranceasca vreo persoana grabita. Dar sa ma impinga cu burta o doamna... asta n-am mai pomenit. Eram nevinovata dintr-un sandvis format din huzband (norocosul, era in fata mea) si aceasta duduie extrem de grabita. Probabil dadeau sarmalele in foc acasa si nu vedea ca in fata mea era un sir considerabil de oameni. Neplacut sentiment, va spun. Si nu sunt cea mai plapanda fiinta, dar asa moment impromptu de intimitate nu imi doresc sa mai experimentez.

Daca ai 14 ani si urci in autobuz cu un rucsac urias in spate, cu care ma pocnesti repetat despre cap... voi rabda pana la lovitura cu numarul 3, cel mai probabil. Dupa aceea s-ar putea sa adopt un ton de profa de mate, suparata ca nu ti-ai facut tema. Chicoteau niste tipi in spatele meu de inversunarea afisata, pe mine ma durea o ureche, just another day...

Daca ai nasul infundat intr-o carte si ocupi doua locuri intr-un autobuz foarte aglomerat, sa nu te miri cand te apostrofeaza cineva (nu eu!). E minimul de decenta umana, mai ales daca altii stau intr-un picior (literalmente, la vreo curba), iar tu citesti relaxata Agatha Christie.

Acum ca recitesc, realizez ca par cea mai frustrata persoana de pe raza capitalei. Dar uneori toate mi se intampla nuuumai mie! I'm special like that. Voi ce frustrari ati mai acumulat in ultima vreme? Va invit sa dati frau liber cuvintelor in comentarii, facem sedinta de terapie aici, pe blog.

Pana data viitoare, sa fiti buni si senini!

Alice

29 de comentarii:

  1. Să ştii că asta se întâmplă şi în alte oraşe, şi am păţit şi eu ce ai scris tu. În plus, mă mai enervează când autobuzul e plin până la refuz, de nu îţi poţi mişca nici mâinile şi îţi vine să pleci pe jos şi se trezeşte cineva lângă tine "Nu îmi compostaţi şi mie biletul?" Deci dacă ar urca vreun controlor, n-ar avea loc nici să respire, dar să îi controleze omului biletul. Dar lumea, deh, se gândeşte să fie corectă tocmai în înghesuiala din autobuz... Si învărte-te şi chinuie-te să duci biletul la aparat să îl validezi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, nu imi inchipuiam ca sunt unice. De asta v-am si indemnat la povesti in comentarii :D Asta cu biletul e cu buna intentie, dar la un moment atat de nepotrivit... Si am citit undeva un reportaj despre controlori, cum ca nu ar urca niciodata in autobuzele pline pana la refuz.

      Ștergere
    2. Jolie, eu ma regasesc aici. Pentru ca oricat de aglomerat ar fi, eu consider ca e de datoria mea de cetatean civilizat sa merg legal. Am facut asta in orice tara si nimeni nu s-a plans, dimpotriva - unii mi-au dat biletul inapoi cu un zambet.
      As sta cu stres in fiecare secunda daca nu as valida cartela.

      Ștergere
  2. Sa stii ca nu doar in capitala intalnesti astfel de fenomene. :))
    Si Sibiul e plin dar prefer sa tin inchisa cutia Pandorei fiindca daca o deschid ...ma transform intr-o hater-a veritabila. ;))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahah, eu deja am intrat in categoria aia. Uneori ajuta sa refulezi putin :D Chiar mi-as dori sa nu am motive sa scriu asa plina de naduf, sa nu exista intamplari din acestea. Te pup!

      Ștergere
  3. Eu am patit asta cu tocaitul la ultima piesa de teatru pe care am vazut-o. Prost gust si lipsa educatiei, e clar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai ca asta e culmea, la teatru? Nimic nu mai e sfant, din pacate.

      Ștergere
  4. Da, nu mai imi spune de RATB ca ma apuca toti nervii.:) Eu nu ii suport pe mosii pisercosi de isi dau duhu' si tot alearga si te imping sa prinda loc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne, cum miros unii! Prefer sa ma dau jos in frig, decat sa suport. Si ma ia groaza cand ma gandesc ce lasa pe scaune, pe unde pun mana, ugh!

      Eu sunt si mai norocoasa, am mers cateva statii cu unul din asta pozitionat la jumatate de metru (aveam o urgenta, nu puteam cobori) si, cand sa coboare, s-a clatinat si mi-a picat pe genunchi. Era si beat, bonus. Am zis ca fac implozie acolo.

      Ștergere
  5. ai dreptate, se intampla tuturor. numai ca eu nu rabd, tonul meu nu e de profa de mate, s-ar putea sa fie mai rau. keep calm, te pupp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate sunt fenomene mult prea intalnite. Lasa ca poate primesc observatii in mod constant si se mai linistesc (ma mint eu frumos). Te pup si eu!

      Ștergere
  6. Eu sunt blanda, pana ma enerveaza cineva si dupa iese urat de tot. Cate patanii am mai trait si eu, nici nu imi amintesc acum sa iti spun, sute chiar. Imi aduc aminte ca in tramvai s-a asezat una efectiv pe geanta mea, fara sa intrebe nimic, desi mai erau locuri libere. Sa mai spun ca era ditamai animala de om? Ma enerveaza femeile astea de o tona care daca nu se asaza pe tine, nu e bine. Si in metrou stau ingramadita daca am norocul sa nimeresc intre doi mai "solizi". Ma mai enerveaza aglomeratia din LIDL, este plin de mosnegaraie desi se plang tot timpul ca nu au bani, parca s-ar muta acolo de fiecare data cand merg sunt prezenti in proportie de 80%. Si lista poate continua...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt, dar din cand in cand raman fara rabdare. Am si eu o multime, unele cred ca mai bine raman uitate, ca m-au iritat teribil. Singurul Lidl care m-a speriat efectiv e cel din Bacau, m-am oprit la un moment dat in drum spre ai mei. Nici n-aveai unde sa te misti, te loveau toti cu carucioarele. In Buc nu prea il frecventez, uneori intru si ma deranjeaza ca raman rafturile in dezordine dupa un flux de cumparatori.

      Ștergere
  7. Cred ca pot scrie 3 luni despre ce urasc in Bucuresti. Urasc doamnele ce se opresc in fata taxatorului de la metrou si isi cauta cartela prin geanta 5 minute, urasc persoanele ce citesc in metrou si la fiecare frana cad peste tine, urasc persoanele ce stau pe scaun(tot la metrou, cu asta circul) si isi intind picioarele cat pot ele in fata desi este full metroul, urasc persoanele ce se sprijina cu tot corpul de bara de la metrou peste degetele tale, urasc persoanele ce vb foarte tare la prima ora a diminetii, urasc colegii de munca ce isi pun dimineata ultimul strop de cafea din filtru insa nu pun sa faca si ei alta(niciodata, desi ei beau in fiecare zi din cafeaua facuta de altii)...si am enumerat doar 5% din ce urasc in acest moment:)). Noroc ca pap multa ciocolata si sunt mereu vesela:d.
    Pupici, Tina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ca te-ai racorit! Nu mi-ar strica nici mie niste ciocolata neagra acum, mai ales ca m-a atins si o mica raceala. Te pup!

      Ștergere
  8. Asta cu pupatul cu zgomot in public ma termina auditiv si pe mine:)). Si desi nu merg cu ratb-ul, as putea sa-ti enumar 100 de lucruri care ma enerveaza in trafic. D-aia injur la volan mai ceva ca un TIR-ist:)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne, s-a strans pielea pe mine numai ca mi-am amintit! Stai calma ca si eu fac asa, desi stau in dreapta :)) Mai ales cand vad cate un inconstient venind direct spre mine.

      Ștergere
  9. In ultima vreme...:
    1. Eu iti vorbesc cu dvs, astept sa-mi vorbesti la fel. Nu, nu ma imbatranesti daca mi te adresezi asa, se numeste pronume de politete cu un scop.
    2. Daca ma vezi la coada la paine, nu-l servi intai pe domnul care tocmai ce s-a pus la coada in spatele meu. In randuri repetetate, chiar. Nu-mi da punga desfacuta sa-mi pun singura painea ca nu e autoservire(mai ales cand vezi ca am ambele maini ocupate).

    Si-ar mai fi, dar...am devenit din ce in ce mai toleranta, spre norocul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jesus, chiar nu-i ok. Si eu am stat ca tuta la coada, in timp ce vreun domn se conversa cu o vanzatoare, se facea ca intreaba ceva, pana la urma cumpara de-a binelea...

      Ștergere
  10. Ce tare ! Foarte adevarat ! Se intampla astfel de lucruri şi la Braila !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigura ca e un fenomen national, la fel de sigura cum sunt ca vor mai exista postari cu denumirea aceasta.

      Ștergere
  11. Frustrarile mele nu au legatura cu capitala, ci cu lipsa de caracter a unora si cu punctualitatea!
    Sa-ti spun:
    Ma irita daca imi exprim dezacordul in legatura cu implicarea intr-un demers (argumentandu-ti) si, pe la spate, te duci la sefi si la n alte persoane pentru a le influenta sa-mi ceara sa particip! Pfff!
    Ma supara sa stabilim intalnire pentru o anumita ora si sa vii cu 50 (!!!!) de minute mai devreme dandu-mi sms in care iti exprimi speranta ca eu sa ajung mai devreme, cat de cat, pentru ca astepti!
    Oamenii au innebunit???

    Pupici!
    Smiiiile...:)

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce urat, asta deja e mult mai grav decat o imbranceala in autobuz. Cat despre asteptat atata vreme, exista librarii, vitrine, cafenele, ce tragedie. Hugs!

      Ștergere
    2. Din pacate, asa este!

      Nu am precizat ca asta se intampla dimineata, la prima ora!!! :)) Am ajuns la 08:25 in loc de 08:30; iti dai seama ce ochi am facut vazand sms la 07:40??? :))) Pentru mine, va fi de pomina intamplarea! Multe mai vedem cat traim!

      Big hug, Alice!

      Ștergere
  12. Nu esti cel mai frustrat om, stai linistita :)) eu in general sunt tare rabdatoare insa am si zile cand pur si simplu nu mai suport, mai ales in maxi-taxi cand nimeresc capre din alea de clasa a4-a care mesteca cu gura deschisa cipsuri din cele mai puturoase cand in masina sunt 50 de oameni si e si asa destul de greu de respirat. si se mai infing si la jumatatea maxi-taxi-ului, chiar daca in spate e o gramada de loc si oamenii din fata stau mai ceva ca sardinele in conserva. deci, nu esti singura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa aud asta :)) Vai, mestecatul cu gura deschisa ma termina si pe mine, eu trebuie sa ma mut de langa persoana in cauza, ca imi vine sa ii spun (si dupa aia tot eu sunt aia nebuna).

      Ștergere
  13. Aradul e mic, si totusi... moda aceea cu "hai sa ne urcam in autobuz cu un ghiozdan de 10kg in spate si sa lovim pe toata lumea in moaca" se poarta si aici.

    RăspundețiȘtergere