expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

miercuri, 2 octombrie 2013

Retrospectiva de week end - Webstock si Cosmetics Beauty Hair

Buna, ladies!

Titlul aceasta descrie perfect dihotomia din viata mea - interesul pentru social media si the looove for beauty. Vineri si sambata am reusit sa le fac pe amandoua, alergand de bezmetica sa mai rezolv si alte lucruri nu atat de exciting, care nu merita mentionate. Asa se face ca vineri am ajuns la Webstock abia la sesiunea de la ora 14:30 - 'Blogging & Social Media'. M-am asezat cuminte in sala, alaturi de Andreea si Mirela, pentru a asista la prezentarile speakerilor invitati.
Fotografie de Catalin Savulescu. In imagine, Cristian Manafu (coordonator eveniment)
Monica Jitariuc, reprezentanta agentiei The Practice, ne-a vorbit despre autenticitate (stay true to your brand), importanta transparentei in relatia blogger-agentie si cea a constantei in scris. Precizarea finala mi-a iesit cu greu de sub degete, avand in vedere ca am lipsit vreo 4 zile de aici.

Si Vali Petcu ne-a spus ca a implementat un sistem pe blogul sau (zoso.ro): in fiecare dimineata cititorii intra si gasesc un articol nou, numai bun de disecat alaturi de o cana de cafea. Indiferent ca scrie despre tehnologie, masini, actualitate sau... boobs (his words!). 

Ana Maria Baciu (NNDKP) ne-a prezentat cateva prevederi legale care se aplica in lumea virtuala si nu numai. Aici mi-as fi dorit, cu toata sinceritatea si lipsa de experienta, un limbaj mai pe intelesul tuturor si o serie de exemple, de spete. Cert este ca mi-a lasat impresia unul om extrem de decent si stapan pe meseria sa, daca aveti litigii in domeniu puteti apela cu incredere la ea.

Am mai asistat la o prezentare sustinuta de Radu Dumitru de la NWradu.ro, care  vorbit despre platforme de afiliere profitabile pentru bloggeri, dar si scurtaturile rusinoase la care apeleaza unii pentru a obtine un comision. E o discutie intreaga in acest domeniu, avem si noi experiente pozitive si nu prea in blogosfera de beauty (cu programele de afiliere). Un aspect punctat de Radu, la care nu m-am gandit pana acum, este ca un cititor poate rasplati bloggerul pentru un articol reusit facand click pe link-urile afiliate propuse de acesta (daca isi doreste cu adevarat sa cumpere ceva). E un semn de recunostinta pentru orele de research si de redactare si nu trebuie insotit de remarca 'Nu il imbogatesc eu pe asta!'.

Marturisesc ca m-am bucurat ca am jonglat cu responsabilitatile si am ajuns la Webstock, mi-am improspatat anumite notiuni, am invatat unele noi, all in all un eveniment reusit. Mi-as fi dorit sa socializez mai mult si sa fac cunostinta cu anumiti bloggeri, dar parca m-a coplesit multimea. Mi se mai intampla uneori, desi activez in publicitate si vorbesc cu zeci de oameni noi zilnic. Multumiri celor de la Evensys pentru badge-ul de blogger acreditat, data viitoare sper sa strig 'prezent' la toate prezentarile.

Enough with the grown up stuff! Sambata am luat-o de manuta pe Georgia si am pornit spre Romexpo. Eram destul de comice, cred. Pe mine ma batea o botina, pe ea un pantof. In drum ne-a rasarit in fata ochilor un magazinas unde am lasat parte din bugetul de cosmetice - eu am plecat de acolo cu niste mocasini inflorati geniali, pe care i-am purtat o singura data de atunci. Come on, toamna! Divaghez... Ajunse la targ, ne-am invartit ca niste copii intr-un labirint prin cele 3 pavilioane care gazduiau Cosmetics Beauty Hair. Nu pentru ca ne-ar fi lipsit orientarea (musai), ci pentru ca erau atatea de vazut si atatia oameni in jur. As nota la mari absenti: Essie, Nyx si my beloved Inglot. Asta nu inseamna ca am plecat cu mainile goale, chiar deloc.
Am pornit de acasa cu gandul ca voi cumpara Essie - Armed and Ready si m-am intors cu...
  • Basecoat OPI 
  • Doua oje Color Club
  • Doua miniaturi Alessandro, oh so cute and green!
  • Un nail polish thinner, menit sa imi salveze niste oje din sertar.
Am mai cumparat si doua tarte de la standul Yankee Candle, ramase nepozate. Doar de as putea imortaliza mirosul, e absolut genial! Eu zic ca schimbi complet atmosfera dintr-o casa cu o aroma placuta, care sa te intampine de cum intri pe usa. La mine astazi miroase a Vanilla Cupcake :)

Cam atat pe astazi, va doresc sa fiti senine chiar si prin ploaie. And lots of love,

Alice

14 comentarii:

  1. ce-as mai fi vrut sa ajung si eu la Cosmetic BH...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa ca tu ai Kiko and other goodies, tara nu fuge de aici, targuri vor mai fi.

      Ștergere
  2. Cand am fost la bife sim la romexpo, acum 2 sapt, cei de la yankee aveau stand chiar langa noi. Sunt o echipa fff faina, au fost cei mai buni vecini de stand de pana acum. Evident, inca din prima zi am ochit o veioza mare si frumoasa, si nu am plecat fara ea, plus inca 2 lumanari in varianta maxi. Eu stiam yankee din state, si tocmai ce ma pregateam sa comand :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveau atatea lucruri frumoase, ca am facut un efort sa nu cumpar vreo 5 lumanari! Si o aglomeratie... o tipa din fata mea a lasat vreo 300 lei acolo. Din state visez la Bath and Body stuff, poate one day...

      Ștergere
    2. Eu am lasat 800 de lei la ei... deci inteleg :)

      Ștergere
  3. Deci, tot cu oje ai comis-o şi tu :)) Bun, bun. Nici eu nu m-am putut abţine, dar a fost doar un mic răsfăţ, let's face it. Să le foloseşti cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era inevitabil, la cate bunatati ne inconjurau :)) Si tu, sa tot facem notd-uri!

      Ștergere
  4. As fi vrut sa ajung si eu la Webstock, dar am muncit:(. Pare foarte interesant din ce ai povestit tu. Poate data viitoare. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mi-am sacrificat o zi de concediu, am alergat in lung si in lat si am ajuns doar la o sesiune. La anul poate mergem impreuna :*

      Ștergere
  5. It was so much fun! :) Abia astept urmatoarele targuri, buget sa fie! Eu sunt sigura ca am fost foarte comice cu incaltarile noastre incomode :))
    Hugs!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Milani stuff next! Da, probabil ca am amuzat cativa trecatori. Oh well :)) Hugs!

      Ștergere