expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

vineri, 23 august 2013

De ce scriu despre beauty?

De ce un domeniu atat de superficial?
Da, stiu ca e rupt din context
Pentru ca e un outlet pentru introvertita de mine, pentru ca ma face sa imi fortez limitele, sa imi pun fata nemachiata pe net, sa devin putin mai buna intr-un domeniu in fiecare zi. Pentru ca e o comunitate frumoasa, pentru ca parca iau un pumn de vitamine cand citesc comentariile de la voi si am legat prietenii cu ale mele colege de blogroll. Imi exersez postura de model (haha, not!) si de fotograf, imi folosesc creativ degetele obisnuite sa alerge prin exceluri si mintea mereu analitica (chiar daca tot ce analizez e consistenta unui fard de obraz).

Deoarece ma distrage de la cotidian, de la uratenia aruncata in lume de anumiti semeni, pentru ca un blog de beauty e inofensiv si nu mi-as dori nimic altceva. Nu ma intelegeti gresit, nu ma inchid definitiv in bula mea plina de rujuri si pufuri de parfum, doar aleg sa imi compartimentez mintea si sa acord mai multa atentie lucrurilor care imi fac bine si imi aduc satisfactii mici, personale.

Nu vreau sa scriu despre altceva acum. As putea sa am un blog generalist, unde sa scriu pareri despre orice, sa comentez framantarile zilnice de la nivel international, sa ma plang de neputinta de a fi roman. Am tot respectul pentru oamenii acestia, pentru taria lor si stoicismul cu care scriu zilnic si orchestreaza discutii intense in comentarii. Mie imi lasa un gust amar in gura. Pentru ca, oricate naratiuni despre oameni minunati si inspirationali as putea contura, mereu va exista o poveste ca aceea din Siria, care va umbri tot si imi va strica ziua. Pentru ca orologiul meu intern e atat de sensibil la suferinta altora, incat se da peste cap si devine incapabil de a mai functiona, cu minutarul si secundarul atarnand inutil. Sau poate sunt doar sub influenta unor evenimente. Pentru ca, believe it or not, bloggeritele de beauty citesc stiri, nutresc sentimente si isi mai strica machiajul uneori.This is bulls***!

Aceasta nu este o marturisire a neputintei, ci istorisirea unei optiuni, a unei decizii asumate. Aleg sa scriu din cand in cand cateva randuri despre lucruri materiale care va infrumuseteaza si va trimit mai increzatoare in lume in fiecare zi. O poveste despre nimicuri. Absolut inutila si irelevanta la nivel global, dar care poate fi o mica evadare si pentru voi, cititorii mei de zi cu zi. Va tine companie in pauza de cafea, va ajuta sa alegeti produse care merita banii, va anunta care e the next best thing. Veniti la noi in vizita asa cum mergeti la cinema, sa uitati si sa va detasati. Or so I hope!

Acum intrati voi in discutie. Va rog sa imi spuneti, in comentarii, de ce alegeti voi sa ne cititi? Cand ne cititi, cu ce frecventa?

Va multumesc si va doresc o zi senina!

Alice

25 de comentarii:

  1. Nu m-am gandit niciodata la blog ca la o evadare, dar am simtit perfect multe dintre cuvintele scrise de tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelenta pledoaria, desi consider si simt in mod similar n-as fi putut sa o sustin atat de bine argumentat!
    Te felicit, Alice! Mie mi-a mers la inima...

    Zi frumoasa iti doresc!
    Te pup!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma inclin si iti multumesc pentru apreciere. Eu zic ca te subestimezi, tu mereu ai cuvintele la purtator :*

      Ștergere
  3. Tare mult mi-a placut postarea ta!:*

    RăspundețiȘtergere
  4. mi-a placut ce ai scris si ma regasesc in motivele pentru care scrii...te imbratisez, sper sa ne revedem curand :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos ai scris, ma regasesc pe deplin in postarea ta! Te imbratisez, draga mea Alice!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma asteptam sa imi spuneti asa multe asta, thank you! Hugs back tie si obraznicaturii :*

      Ștergere
  6. Eu intru aici de 2, 3 ori pe saptamana, pentru o gura de aer proaspat si de frumos, la fel cum intru si pe celelalte bloguri de beauty sau home decor, sau foodie...
    Foarte mult mi-a placut ce ai scris, si mi-ai amintit de ce scriu si eu... pentru a evada, pentru a ma simti altfel... sunt multe motive... Dar, daca acest lucru te face sa te simti bine, go for it, nu te mai intreba de ce scrii despre asta sau aia... inseamna ca vine din instinct, iar atunci tot procesul asta e mult mai natural si mai firesc... te pup tare :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca m-a bucurat mult comentariul tau, iti multumesc :*

      Ștergere
  7. Măi Alice, chiar a mers la fix postarea ta, cel puțin pentru mine.
    Am un blog unde îmi prezint bijuteriile (lucrate de mine) și nu am nici în clin, nici în mânecă cu vlogurile de beauty. Dar urmăres o mulțime tocmai din cauză că mă ajută să mă deconectez de cotidian. Poate că nu-mi cumpăr nu știu ce paletă, sau parfum, nu mă machez zilnic, dar îmi place să văd asta la alții. Așa că blogurile de frumusețe sunt de lista mea de relaxare zilnică.
    Așa că, succes pe mai departe!

    Ioana
    Trăistuța cu zale

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thanks, Ioana! Asa e, nu e nevoie sa acumulezi tot ce prezentam noi, dar pe poti inspira. Succes si tie, numai bine!

      Ștergere
  8. great post!

    pupici:*

    http://ladytruemiss.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  9. Well put, exact asa simt si eu :)!

    RăspundețiȘtergere