expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

duminică, 11 noiembrie 2012

Wishlist, episodul parfumuri

Buna, fetelor!

Saptamana ce a trecut a fost una plina de dorinte, de cautari ingandurate prin portofel si de newslettere ispititoare. Daca day-to-day imi place sa cred ca disting intre mesaj de marketing si adevarata calitate a unui produs, saptamana asta am cumparat in prostie: seturi cu farduri maronii, mascara, un parfum pe care mi-l doream din facultate, gadget-uri pentru jumatatea mai buna (sa imi traiesti, baby!), o camasa cu nasturi aurii si sosete colorate. Nu am renuntat la ritualul meu de research, cautat swatch-uri pe google etc., dar nici cumpatata nu am fost. Si de ce cauti, de ce gasesti produse fascinante.

Se pare ca am intrat intr-o etapa din viata mea cand am nevoie, mai mult ca oricand, de norisori frumos mirositori, care sa ma acompanieze in fiecare zi, in activitatile mele mai mult sau mai putin exciting. To be more exact, am facut o reala pasiune pentru cateva parfumuri. Cele de mai jos:



La vie est belle, noua creatie Lancome. Un miros care ma macina de ieri, l-am testat in Sephora si mi-a intors mintile pe dos. Ca sa fie si mai convingator, am pulverizat de doua ori pe incheietura, iar cardiganul cu care eram imbracata miroase minunat in continuare, de mai am putin si dorm cu el la nas. Impedimentul principal? 50 ml, 360 lei. Marturisesc ca nu am cheltuit in viata mea atatia bani pe un singur produs din sfera beauty. But, boy, am I in love...
Urmatorul pe lista, de la Vivienne Westwood, Naughty Alice. Pe acesta nu l-am mirosit in viata mea, dar ma amuza numele, mai ales ca imi asum titulatura. Nici ambalajul nu ma lasa rece, cred ca ar arata fabulos integrat in micul meu coltisor de frumusete. Mai mult de atat, cum va putea sa depuna marturie Georgiana, eu sunt obsedata de culoarea mint, asa ca inimioara aceea delicata ar ateriza direct la gatul meu. Revenind la parfum, este descris ca fiind 'a cheeky, floral, oriental fragrance'. Fragrantica spune ca are note de 'black rose, violet, ylang-ylang and musk'. Am inteles ca se pot cumpara mostre de pe Ebay, asa ca poate imi voi satisface curiozitatea in curand.


Candy, de la Prada. Mie imi miroase a caramel si ma inveseleste, imi da o stare de bine. Cred ca mi-ar placea sa il port primavara, cand inca se lupta frigul cu soarele, mi-ar insenina sigur diminetile.

Daisy, by Marc Jacobs. Pe langa faptul ca MJ mi se pare un personaj genial, consider parfumul acesta universally flattering, accesoriul perfect pentru o femeie. Am primit atatea complimente cand il purtam, ca odata si odata voi reveni la el. E ca un prieten fidel, minunat si de nadejde. Ce am gasit pe Fragrantica: 'top notes are grapefruit, green notes, raspberry and pear; middle notes are jasmine, rose, violet, litchi and apple blossom; base notes are musk, virginia cedar and plum'. Un amestec foarte reusit, in opinia mea.

 Yellow diamond, un parfum solar, foarte feminin, fara a fi extraordinar de pretentios. 'Its composition opens with luminous freshness of lemon, bergamot, neroli and pear sorbet. The heart features airy orange blossom, freesia, mimosa and water lily. The base is made of amber, precious musk and guaiac wood', zice tot Fragrantica. Se vede ca imi plac parfumurile cu flori, citrice si gurmande?

Ce am mai folosit si recomand? In2U de la Calvin Klein, seamana putin cu Yellow Diamond, e un parfum tanar, proaspat si delicios. Femme, de la Hugo Boss - mai matur, floral, elegant. J'Adore, de la Dior, l-am primit acum ceva timp si l-am purtat cu drag, eu zic ca merita o mica testare intr-o parfumerie. Orice de la Juicy Couture, dar va avertizez, veti mirosi ca o prajitura! Which I don't mind... Si culmea culmilor, un parfum reusit, care poarta numele unui personaj pe care eu il detest - Paris Hilton. L-a avut o prietena si mi-a ramas intiparit pe creier, pana l-am gasit pe Fragrance Direct la 10 lire. Mi-am luat un gramaj mic, sa il port in geanta si sa il mai aplic din cand in cand (ma indoiesc ca rezista intreaga zi).

Cam asta ar fi lista mea de dorinte (pe termen lung). Tind sa cred ca  'La vie est belle' are potential de signature smell, ar acel ceva ce ma fascineaza. Aproape ca nici nu mai sesizez notele, atunci cand il miros, doar ca ma face mai senina si mai relaxata. De mi-ar disparea si ridurile asa...

Voi ce purtati zi de zi? Care este ultimul parfum pe care vi l-ati trecut pe wishlist?

Noapte buna sa aveti!

Alice

8 comentarii:

  1. Sa stii ca am citit cu drag postarea ta! Si eu sunt intr-o faza in care imi fac zeci de wishlisturi si caut zilnic in portofel sa vad daca putinii banuti au facut peste noapte pui :))

    Si la capitolul parfumuri, imi declar in scris afinitatea pentru doua din cele de pe wishlistul tau: Daisy by Marc Jacobs si La vie est belle - Lancome. Daisy e asa suav si discret, mi-a placut la nebunie cand l-am testat. Cat despre La vie est belle - mi-a placut si el mult - e un parfum cu adevarat special si intens - insa paaaarca e totusi prea dulce (mi s-a parut mai dulce decat Lolita Lempicka si Vanille Noire, care la randul lor erau cele mai dulci parfumuri incercate de mine pana la momentul respectiv), deci in mintea mea e momentan clasificat ca "guilty pleasure" impreuna cu ciocolata, baconul si pizza :)))) E super, dar are potentialul sa ma inbolnaveasca :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru cuvinte, asa e... nu mai ajungem niciodata la capatul wishlist-ului.

      Daisy este o iubire mai veche, dar La vie est belle m-a terminat, il visez noaptea.Eu nici nu mai stiu a ce miroase, stiu doar ca imi place la nebunie. Si la cat costa, sigur poate fi trecut la "guilty pleasure" :D

      Ștergere
  2. Daca iti place MJ - Daisy, sigur o sa-ti placa si Chanel Chance -eau tendre. Multe nasuri au spus ca cele doua esente miros la fel si ca nu se justifica diferenta de pret. Mie Chanel-ul mi se pare un pic mai sofisticat & posh, este parfumul meu preferat. Sunt curioasa daca stii parfumul si cum ti se pare in comparatie cu Daisy?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ah, Prada Candy :X...incerc sa ma conving ca nu il vreau :))! Lately mi s-a pus pata pe Chloe si pe Elie Saab, mai ales Elie Saab, recunosc :)), e superb!
    As vrea sa gasesc Hermes Ambre des merveilles, dar inca nu l-am vazut la noi :(. Deocamdata am o mostra si trag de ea, atat de frumos poate sa miroase...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa sunt eu cu La vie est belle, mi-a mirosit o maneca trei zile de la el si tot trageam pe nas aroma, zici ca am luat-o razna.

      Candy mi se pare un parfum de femeie constienta de feminitatea ei, frumoasa si rasfatata. Elie Saab n-am zarit pe la noi, iar de Chloe sunt indragostita, de la haine, accesorii, pana la parfumuri.

      Ștergere
    2. Neaparat trebuie sa miros si eu La vie est belle, habar nu am cum e :))! Elie Saab nici nu il am de aici, am rugat ( a se citi implorat) pe cineva sa mi-l aduca de afara...si sa fiu sigura ca am mult timp din el am luat cea mai mare sticluta :))! Sunt nebuna, stiu ....
      Ai dreptate cu, Candy : e un parfum foarte puternic, insa in general parfumurile mele sunt puternice. Ca si idee, Chloe este printre cele mai fresh dintre toate pe care le am :D. Sigur ti-ar place si tie, garantez ;)!

      Ștergere
    3. E dulce si puternic si culmea, mie nu mi se face rau de la el. De la altele dulci, in schimb...
      Lasa ca asa cred ca voi face si eu odata si odata cu Daisy, ca de mult tot amenint ca mi-l iau. Iar Chloe, yum! Daca mi-ar da bonus si o pereche de botine de la ei, cand cumpar un parfum... as fi cea mai fericita!

      Ștergere