expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

luni, 8 octombrie 2012

Low Budget Beauty - Un machiaj complet cu 100 de lei

Buna, girls!


Cand mergeti la cumparaturi, vi se intampla sa va puneti sume limita pentru anumite produse? Spre exemplu, eu nu as cheltui vreodata mai mult de 30-40 de lei pe un creion de ochi. Doar un exemplu. Dar daca ar trebui sa realizati un machiaj complet, iar produsele folosite sa insumeze 100 de lei? Aceasta este provocarea la care am raspuns, impreuna cu alte cateva fete din sfera blogurilor de beauty. Trebuie sa marturisesc ca a fost tricky, dar m-au salvat listutele, pe care le-am tot schimbat... pana am ajuns la varianta finala. Si daca ma cititi de ceva vreme stiti ca imi plac la nebunie fardurile de obraz. Ei, astazi am descoperit ca fara blush pot trai... dar fara pensule sigur nu pot.

Haideti sa va arat rezultatul:


Un look simplu, pe tonuri de auriu si maro, cu buze intr-o nuanta neutra (cam cat de neutra pot tolera eu, fara a arata lesinata).

Cum l-am obtinut? Am apelat la un quad de la Flormar (20 lei), in nuante sidefate de auriu, roz cu tenta de brun si doua tonuri de maro. Pentru ca nu m-am simtit in stare sa fac blending cu degetele si sa pun fotografiile pe blog, am pus mana pe pensulele mele de la Ecotools (7,2 dolari pe iHerb, deci 25 lei). Pe fata am intins cu degetele fondul de ten de la Farmasi (12 lei), apoi am aplicat pudra (10 lei) cu o discheta demachianta, insistand cu degetul in zonele care necesitau mai multa acoperire (a mea este sfaramata, asa ca am putut controla mai usor cantitatea folosita).

Am fost o uituca, asa ca aceasta fotografie e facuta cu telefonul

 Mi-am rimelat apoi genele cu Maybelline The Colossal mascara (20 lei) si m-au luat transpiratiile cand am vazut la ce suma am ajuns. Apoi am aruncat un ochi spre paleta de la Flormar si mi-am spus ca sigur pot folosi nuanta cea trandafirie pe obraji. Si uite cum mi-am aplicat eu o tentativa de blush cu pensula de blending pentru ochi de la Eco Tools. Nuanta cu duocrom auriu din stanga jos am aplicat-o pe pomete ca iluminator, apoi m-am dat pe buze cu rujul de la Farmasi (True Color lipstick 29, 12 lei).

Mai multe imagini cu rezultatul:


Nu pretind ca sunt vreo experta in ale machiajului, ideea acestui post este sa va ofer cateva sugestii de produse care sa va scoata din impas, atunci cand nu aveti foarte multi bani de cheltuit.

Cum spuneam intr-o postare de acum ceva vreme, e foarte bine sa apelam la produse multifunctionale. Daca nu imi dadea peste cap bugetul, as fi folosit cu siguranta iluminatorul de la Sleek, pentru a realiza machiajul ochilor si iluminarea fetei. Sau un fard crema auriu pe toata pleoapa si un creion nude/brun la baza genelor si intins discret pe buze, pentru a le atenua pigmentarea.

Un fond de ten mai ieftin decat cel de la Farmasi nu cred ca puteam gasi. Daca eram intr-o zi mai buna a tenului meu, cred ca scapam mai ieftin, doar cu un strat de pudra aplicat temeinic pe intreaga fata. Nu a fost sa fie, dar fac ceva in acest sens :) Apropo, fotografiile sunt nitel editate, cred ca este mai important sa puteti observa cum s-au aplicat produsele, decat the litle bumps de pe fata mea.


Daca va mai trebuia o imagine sa vedeti ca it's nothing much, e chiar destul de banal. Dar eu m-am simtit bine purtandu-l, oricum optez zilnic pentru nuante neutre la farduri.

Veti gasi postari asemanatoare la:

Catalina Zarnescu - http://www.mereufrumoase.com

Astept pareri, marturisesc ca am ceva emotii. Saptamana usoara sa aveti,

Alice

26 de comentarii:

  1. arata chiar bine acel fard aplicat pe pometi..as fi jurat ca e chiar blush :D..ce produse putine ai folosit si totusi imi place foarte mult rezultatul :x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca ma ingrozeam cand faceam calculul si tot mai stergeam ceva de pe lista. Cand am sters blush-ul, era deja tragedie :))) Ma bucur ca iti place :*

      Ștergere
  2. Ai facut o treaba foarte buna! Imi place mult rezultatul! Asteptam cu nerabdare aceasta provocare, am incercat si eu sa imi fac o lista, dar m-am lasat pagubasa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, multumesc! Am redescoperit cateva lucruri de prin sertarele mele. Mi-ar fi placut sa vad si varianta ta, chiar daca depaseai putin bugetul :)

      Ștergere
  3. Ce frumos, ce frumos, ultima poza e de poveste... :) Super interesanta si provocarea!!!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar rosesc de dupa monitor! Ma bucur ca iti place, mi-am facut ceva griji ieri, cand am realizat look-ul... Te pup!

      Ștergere
  4. Felicitari, te-ai machiat tare dragut si iti sta bine. Eu nu as fi vrut sa renunt la fond de ten si nu am nici unul mai ieftin de 50 de lei asa ca ar fi fost mai mult decat jumatate din buget, dar imi place mult provocarea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc. Eu am avut noroc ca am cumparat fondul de ten de la Farmasi mai mult de curiozitate, uite ca am fost inspirata.

      Ștergere
  5. I love it! :D eu zic ca ti-a iesit exact ceea ce trebuie :D. Te felicit :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Si mie imi place ce ai facut tu, mai ales produsul acela multifunctional pentru buze si obraji.

      Ștergere
  6. Superb arata make-upul, foarte natural, exact pe placul meu :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Răspunsuri
    1. Hihi, multumesc! Eu cred ca toate suntem frumoase, daca ne ingrijim.

      Ștergere
  8. Ai realizat un machiaj impecabil, imi place de numa. Eu cu acest fdt nu m-am inteles, oxida pe tenul meu si dupa c2 ore luceam ca un beculet.
    Cum e trusa de la Flormar ? Imi lipseste din colectie gama asta de sidefate, am doar mate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luceste putin dupa o vreme, dar am o pudra buna de la Sephora. Trusa de la Flormar e numai buna, rezista, se blenduiesc frumos fardurile, intind mana des dupa ea.

      Ștergere
    2. Atunci cred ca mi-o voi cumpara, desi.....am atatea palete, le-am pierdut numarul. Am o pasiune de necontrolat pentru farduri :)

      Ștergere
    3. Numai tu? Dar am pus stop la cumparaturi mari de farduri, ca vreau sa consum ce am. Totusi, mai scap prin magazine, azi mi-am luat un mono de la Seventeen... superb!

      Ștergere
    4. Daaa, normal. E cremos, se blenduieste genial, il ador deja. Acum mai vreau niste culori...

      Ștergere
  9. Ce boem e... Imi place mult de tot :D Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  10. Esti foarte frumoasa, Alice! :) Imi place mult culoarea aleasa pentru buze dar si machiajul ochilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, esti o draguta! Cred ca acesta este tot scopul provocarii, sa le aratam fetelor ca nu au nevoie de multi bani pentru a se ingriji si a se aranja.

      Ștergere